Primaco će transportirat Pfizerovo cjepivo po cijeloj Europi

Primaco će transportirat Pfizerovo cjepivo po cijeloj Europi
Petar Šimić predsjednik Uprave Primaca

Primaco, kompanija specijalizirana za pružanje usluga transporta pod hladnim lancem odnosno za zamrznute proizvode, dugogodišnji partner farmaceutskih kompanija pa tako i američkog Pfizera, bit će jedan od glavnih distributera cjepiva protiv COVID-19 za europsko tržište. Potvrdio je  to Petar Šimić, predsjednik Uprave Primaca, dodavši da je to jedan od glavnih razloga zašto kompanij aulazi u investicijski ciklus i nabavlja 35 novih vozila kako bi unaprijedila svoj vozni park za tako važan zadatak.

Pfizer i njemačka biotehnološka kompanija BioNTech prošlog su tjedan priopćili da je njihovo cjepivo protiv COVID-19 učinkovito 90%, a dok se čeka kraj treće faze kliničkih ispitivanja, kao i reakcija farmaceutskih regulatora, jedino je otvoreno pitanje na kojoj temperaturi će se cjepivo morati održavati i prevoziti.

Bude li moralo biti na temperaturi -70 stupnjeva, logistički će zadatak Primaca biti otežani, ali kompanija je, naglasio je Šimić, spremna na sve izazove koji su i pred njima i pred njihovim dugogodišnjim partnerima.

"Oko 300 naših kamiona distribuirat će cjepivo od Rusije do Norveške, Turske i Portugala" - ponosan  je Šimić.

Izvor: Lider

Podijeli
li
0