PRIMACO ulaže 5,1 mil HRK u povećanje voznog parka

PRIMACO ulaže 5,1 mil HRK u povećanje voznog parka
Primaco

U petak, 4. srpnja 2014. u MAN Centru u Hrvatskom Leskovcu, Auto Hrvatska PSC uglednom partneru Primacošpedu svečano je uručila pet novih MAN TGX kamiona.

Nova vozila TGX 18.440 4x2 BLS Efficient Line EEV Primaco će koristiti za međunarodni i domaći transport roba osjetljivih na temperaturni režim. Tegljači zadovoljavaju EEV normu ispuha (Enhanced Environmental Vehicle) te su opremljeni i posebnim paketom opreme Efficient line kojim se kroz optimizaciju tehničkih karakteristika te popratnih usluga i školovanja vodi računa o tehnici i vozaču. Na ovaj način vozila su koncipirana za maksimalnu uštedu goriva, te time posljedično i za doprinos smanjenju emisije štetnih plinova.

Uz MAN-ove kamione Primaco kupuje i pet specijalnih poluprikolica hladnjača s dvostrukim dnom, koje mogu prevoziti dvostruko vise paleta od običnih, te će time Primacovi klijenti bitno uštedjeti na transportnim troškovima po jediničnoj cijeni proizvoda.
Primaco se za ovu investiciju odlučio zbog proširenja svojeg poslovanja i suradnje s uglednim partnerima kao što su Pliva, Lukaps, Genera, Hipp-Vivera, Končar, Tisak, Zvijezda, Konzum, Ledo i PIK Vrbovec. Primaco bilježi 35% rast prihoda u prvih 6 mjeseci ove godine, te najavljuje dodatne investicije do kraja tekuće financijske godine.

Primaco zapošljava 92 djelatnika u 7 ureda diljem Hrvatske, vodeći je zračni otpremnik i agent u Hrvatskoj prema broju kilograma robe prebačenih preko ZL Zagreb, jedan je od vodećih međunarodnih cestovnih prijevoznika, specijaliziran i za hladni lanac, te jedan od vodećih pomorskih otpremnika i agenata s uredima u Luci Rijeka. Kako pojašnjava Petar Šimić, glavni direktor tvrtke, još uvijek važan dio njihovog biznisa otpada i na usluge carinskog zastupanja i vođenja obvezne EU statistike prometa robe – Instrastata, budući da se Primaco izvrsno pozicionirao sa granicama sa Srbijom te Bosnom i Hercegovinom.

Primacošped d.o.o., kao i Auto Hrvatska Prodajno servisni centri d.o.o., primjenjuju sustav upravljanja kvalitetom sukladno zahtjevima međunarodne norme EN ISO 9001:2008, što je dobar temelj za proširenje suradnje i u budućnosti.

Podijeli
li
0