Priopćenje: Cijepljenje protiv Covid-19 zaposlenih u izvozu

Udruga Hrvatski izvoznici nakon održanih zajedničkih sjednica Predsjedništva i Upravnog odbora Hrvatskih izvoznika, na prijedlog Predsjednika, g. Darinka Bage, dostavila je dopis Stožeru civilne zaštite RH i priopćenje javnosti o nužnosti cijepljenja protiv Covid-19 zaposlenih u izvozu koji zbog poslova i putovanja za tim imaju potrebu.

Gospodarska kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa, izvoznicima uz pad poslovanja i prihoda, dodatno je donijela još veće prepreke i izazove sa kojima se ionako svakodnevno susreću, a o kojima je udruga Hrvatski izvoznici već i ranije informirala javnost.

Kako ne bi došlo do značajnijeg pada izvoza, nužan je direktan kontakt sa inozemnim kupcima bilo u vidu organiziranja poslovnih sastanaka, ispitivanja, servisiranja, puštanja u pogon, odlazaka na specijalizirane sajmove i dr.

U tu svrhu te upoznati sa činjenicom dolaska veće količine cjepiva protiv Covid-19, udruga Hrvatski izvoznici dostavila je zamolbu Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnosti uključenja i hrvatskih izvoznika na listu prioritetnih za cijepljenje protiv COVID-19, a prema dostavnoj listi  izvoznih poduzeća sa popisom zaposlenika koji zbog poslova i putovanja za tim imaju potrebu.

Podijeli
li
0