Pripremite projekte za ulaganja u ICT infrastrukturu

Pripremite projekte za ulaganja u ICT infrastrukturu
MINPO

Na nedavnoj prezentaciji rezultata rada Ministarstva poduzetništva i obrta, za siječanj 2014. najavljena je objava natječaja za projekt "Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa", kojim su predviđena bespovratna sredstva u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj. Iznosi potpora biti će od 20.000–100.000 EUR po projektu, a financirati će se aktivnosti malih i srednjih poduzeća kojima je cilj razvoj i/ili korištenje ICT tehnologija u poslovanju.

Shema dodjele bespovratnih sredstava osmišljena je da pruži potporu ulaganjima za korištenje ICT tehnologija u stvaranju inovacija kojima bi poboljšali svoj položaj na tržištu i povećali svoju konkurentnostbaš takvim ulaganjima, uključujući i troškove analize poslovnog procesa, njegove digitalizacije te potrebnog hardware-a i software-a. Proizvodni sektori, maloprodaja ili veleprodaja, telekomunikacije i druge grane moći će prijaviti svoje projekte uvođenja npr. CRM, ERP, DMS, EPM ili IDM rješenja. Svi oni koji razvijaju softver, projektiraju, izvode ili koriste složene IT sustave temeljene na naprednim tehnologijama mogu imati koristi od ovog natječaja, kao korisnici ili kao njihovi dobavljači.

Za razliku od mnogih dosadašnjih, ovaj EU natječaj biti će otvoren do iskorištenja sredstava tj po principu „first come-first serve“. Tako će projekti koji budu predani prije imati veću šansu za financiranje. Ukupna vrijednost sredstava koja se dodijeljuju je 3,1 milijun EUR, a sufinanciranje iznosi 85% projekta.

Podijeli
li
0