Proglašenjem pobjednika ZAGREB CONNECT završena konferencija EBAN WINTER UNIVERSITY 2016

Proglašenjem pobjednika ZAGREB CONNECT završena konferencija EBAN WINTER UNIVERSITY 2016
Proglašenjem pobjednika ZAGREB CONNECT završena konferencija EBAN WINTER UNIVERSITY 2016

Posljednjeg dana održavanja EBAN Winter University 2016 konferencije, proglašeni su pobjednici startup natjecanja Zagreb Connect, koje je organizirano u suradnji s CRANE-om, Gradom Zagrebom te partnerstvom Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Proglašenju su prethodila tri iscrpna dana u kojima su finalisti pripremali prezentacije, brusili svoje prezentacijske sposobnosti i nakon toga se imali priliku predstaviti anđelima na pozornici dvorane Lisinski.

Žiri zaista nije imao nimalo lak posao birajući najbolje među najboljima, a od dvadeset finalista posebni dojam na poslovne anđele ostavio je 45HC koji je nagrađen prvim mjestom i novčanom nagradom od 20 tisuća eura. Ova digitalna kompanija za prijenos tereta preko oceana s učinkovitom logističkom mrežom osvojila je i put u Silicijsku dolinu.

Drugu nagradu i 10 tisuća eura osvojio je Gowaft iz Velike Britanije, nov inovativan način za prenošenje teških predmeta po gradu, dok je treće mjesto zauzeo Nanodiy. Ovaj startup koji omogućava stvaranje  printanih otisaka na bilo koji tekstilni materijal je za svoju ideju osvojio i novčanu nagradu od 7 tisuća eura, te promo paket NovaTv.

Kako je ova konferencija posebna u svakom smislu, tako je jednu od nagrada dodijelila i sama publika koja je imala mogućnost glasanja preko službene aplikacije konferencije. Ovu nagradu u vrijednosti od 5 tisuća eura osvojio je također Nanodiy.

Suorganizator  konferencije, Grad Zagreb dodjelio je i posebnu nagradu. Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Mirka Jozić uručila je nagradu od 5 tisuća eura startupu Vollo. Osim novčane nagrade, osvojili su i jednogodišnji program predinkubacije/inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb. Uz to, pobjednik Zagreb Connecta, u partnerstvu sa Veleposlanstvom Republike Izrael, putuje u Tel Aviv gdje će se upoznati sa startup zajednicom Izraela.

Organizatori startup natjecanja Zagreb Connect i EBAN Winter University 2016 konferencije, Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE i Grad Zagreb izrazili su još jednom zadovoljstvo svima koji su ušli u finale i predstavili se na konferenciji.

Kao što smo najavili, pripremili smo spektakl u Zagrebu kakav se rijetko vidi. Iznimno sam sretan i ponosan jer smo uspjeli pokazati što sve Hrvatska može i nadamo se otvorili vrata novim investicijama. Čestitam svim finalistima koji su bili dio  Zagreb Connecta i EBAN Winter University konferencije koji predstavljaju početak naše podrške na njihovom putu prema krajnjem uspjehu. Svi startupi koji su večeras na ovoj pozornici zalog su jedne bolje budućnosti i bolje Hrvatske, te će jednog dana igrati važnu ulogu u našem gospodarstvu.“ – izjavio je  tom prilikom predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE i organizator konferencije Davorin Štetner.

Izvor: www.hamagbicro.hr

Podijeli
li
0