Šestan-Busch razvija specijalne maske koje štite od koronavirusa

Šestan-Busch razvija specijalne maske koje štite od koronavirusa
Kaciga Šestan&Busch

Šestan-Busch, svjetski poznat proizvođač protubalističkih zaštitnih kaciga iz Preloga, početkom godine ugovorio je novi posao proizvodnje 30.000 kaciga za češku vojsku. No, osim obrambenog sektora u posljednje t ri godine počela je orijentacija prema tržištu civilne zaštite.

"Upravo dovršavamo projekt multifunkcionalne zaštitne kacige za civilnu zaštitu. RH koji je sufinanciran sredstvima ESI fondova. No, ono što bi sve građane moglo zanimati jest projekt izrade maske koja štiti od koronavirusa" rekao je Goran Basarac, izvršni direktor za strateški razvoj i provedbu projekata Šestan-Busch.

Prema njegovim riječima, pandemija je ubrzala projekt izrade zaštitinih maski koji u rujnu planiraju prezentirati civilnoj zaštiti. Riječ je o maski koja bi štitili od korona virusa kao i od svih ostalih bioloških ugroza.

"Takva maska zasad ne postoji pa se ljudi pokušavaju zaštititi jednokratnim kirurškim maskama ili onim platnetnima, što ne pruža primjerenu zaštitu. Naša maska bi tće odgovarajuća zaštita građanima od koronavirusa, a na tržištu bi se mogla naći do kraja godine" izjavio je Basarac.

Izvor: Lider

Podijeli
li
0