7. skupština HIZ-a

Usvojen novi Statut HIZ-a

7. skupština HIZ-a
HIZ 7. skupština

Na jučer održanoj 7. redovnoj skupštini HIZ-a usvojen je novi Statut udruge usklađen s novim Zakonom o udrugama (NN 74/14).

U kraćem uvodnom dijelu 7. skupštine Predsjednik Bago pojasnio je članovima Skupštine obvezu usklađivanja dosadašnjeg Statuta HIZ-a  s novim Zakonom o udrugama naglasivši pritom da se donosi novi Statut HIZ-a. Naglašena je potreba saziva dvije redovne Skupštine godišnje obzirom da po novom Zakonu  o udrugama Skupština usvaja plan rada i financijski plan za slijedeću kalendarsku godinu i izvješće o radu za prethodnu godinu ,te godišnje financijsko  izvješće. Druga redovna ovogodišnja skupština najavljena je za 12.mjesec ove godine.

Također, usvojen je i novi Poslovnik o radu Skupštine.

Slijedom odredbi novog Zakona o udrugama svake godine će se sazivati dvije redovne sjednice Skupštine HIZ-a, jednom u četiri (4) godine izborna Skupština HIZ-a , te u slučajevima predviđenim Statutom izvanredna Skupština. Prijedlogom  novog  Poslovnika o radu Skupštine HIZ-a uređuje se pripremanje, sazivanje, način rada i odlučivanja na Skupštini HIZ.

U nastavku novi Statut HIZ-a

Podijeli
li
0