Tvrtki Altpro Kina postaje jedno od najvažnijih tržišta

Tvrtki Altpro Kina postaje jedno od najvažnijih tržišta
ALTPRO logotip

Upravo ulazimo na kinesko tržište. Prema trenutačnim informacijama, to će nam u budućnosti biti jedno od glavnih tržišta, ako ne i glavno. Tako tvrdi Zvonimir Viduka, osnivač i direktor Altpra, domaćeg proizvođača uređaja napredne tehnologije za željezničku industriju, koji se već dokazao na mnogim svjetskim tržištima. Nedavni sajam Metro China 2015, na kojem je izlagao kao jedno od malobrojnih europskih poduzeća, Altrpo je iskoristio za dogovore konkretnih projekata s kineskim partnerom preko kojega ulazi na to tržište i druga tržišta jugoistočne Azije i Afrike.

„Budući da kinesko tržište nije zasićeno i konkurencija je rijetka i razvodnjena, tu vidimo priliku da se etabliramo i zauzmemo ga dok se još razvija. Najviše se traži naš brojač osovina“, kaže Viduka, dodajući kako ima pokazatelja da će njihov kineski partner uložiti u Hrvatsku.

Zbog ulaska na nova tržišta, sve većih narudžbi i tržišnog uspjeha Altrpove inovacije RLC23, složenoga visokotehnološkog uređaja za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza, tvrtka planira otvoriti novi pogon u drugom tromjesečju 2016.

„To će nam omogućiti  dvostruko povećanje kapaciteta proizvodnje svih proizvoda. U maksimalnom kapacitetu očekujemo zapošljavanje dodatnih 75 stručnjaka i poseban razvoj proizvoda za vozila i infrastrukturu“, kaže Viduka.

Izvor: Liderpress

Podijeli
li
0