Vetropack Straži dodjeljena Zlatna kuna za uspješnost u poslovanju i doprinos gospodarstvu

Vetropack Straži dodjeljena Zlatna kuna za uspješnost u poslovanju i doprinos gospodarstvu
Luka Burilović, predsjednik HGK s laureatom Zlatne kune za uspješnost u poslovanju i doprinos gospodarstvu Tihomirom Premužakom, predsjednikom Uprave Vetropack straža d.d.

Najveće godišnje priznanje HGK za uspješnost u poslovanju i doprinos gospodarstvu – Zlatna kuna, 24. put dodjeljena jučer u osam kategorija došla je u ruke Vetropack straže, proizvođača s više od milijardu boca i staklenki u 2019. i velikog izvoznika, kao najbolje velike kompanije.

Proizvođač kompleksnih informatičkih sustava Croz najbolje je srednje poduzeće, a Sofa IT čija aplikacija SofaScore uživo pruža sportske rezultate za 20 milijuna korisnika na 30-ak jezika, najbolja je mala tvrtka.

Uz Erste banku – dobitnicu Zlatne kune za najbolju banku, najbolje osiguranje je Adriatic osiguranje.

U kategoriji za najbolji post startup (zanimljivoj i zbog jednog slučaja odbijanja nominacije) izabran je Geolux čiji se proizvodi koriste za mjerenje vodostaja i protoka najvećih svjetskih rijeka te dojavljuju opasnosti od poplava. Genos je osvojio Zlatnu kunu za inovaciju kroz implementaciju znanstvenih otkrića u inovativne proizvode.

Prema predsjedniku HGK-a Luki Buriloviću, svi nagrađeni istaknuli su se uspjehom u 2019., dio bilježi rast poslovanja za čak 40% i u ovoj godini korone, što su sve “pokazatelji da unatoč ograničenjima i problemima, biznis ne smije i neće stati”.

“U 2020. smo vidjeli i koliko je opasno biti pretjerano ovisan o jednom sektoru, dok su ostale industrije pokazale da zaslužuju puno snažniju potporu kroz reforme i prilagodbu poslovnog okruženja, kako bi bile konkurentnije“, tvrdi Burilović.

Zlatna kuna za životno djelo dodijeljena je Čedomilu Cesarcu koji je kao čelnik HGK ŽK Varaždin pokrenuo gradnju tamošnje Gospodarske zone iz koje je izraslo stotine tvrtki.

Suvlasnica Astra poslovnog inženjeringa Tajana Barančić, predsjednica Udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika, dobitnica je posebnog priznanja za promociju gospodarstva.

Posebno priznanje za izvrsnost, inovacije i poduzetništvo u građevinarstvu dodijeljeno je dekanu Građevinskog fakulteta u Zagrebu Stjepanu Lakušiću koji cijelu karijeru radi na promicanju suradnje akademske zajednice i gospodarstva.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0