Vjekoslav Majetić je EY poduzetnik godine

Vjekoslav Majetić je EY poduzetnik godine
Vjekoslav Majetić, osnivač i vlasnik tvrtke DOK-ING d.o.o.
Davor Puklavec, PIXSELL

Majetić je izabran kao najuspješniji hrvatski poduzetnik za 2022., u snažnoj konkurenciji 51 kandidata iz 38 uspješnih kompanija, odnosno među sedam finalista, stoji u priopćenju.

Poput svojih prethodnika, osmi hrvatski EY poduzetnik godine predstavljat će Hrvatsku na svjetskoj završnici u Monacu u lipnju.

Uz nagrađenog Majetića, ovogodišnji finalisti bili su: Hrvoje Ćosić iz Aircasha, Mijo Pašalić iz Apfela, Tomislav Pamuković i Roko Živković iz Metamorfoze, Denis Sušac iz tvrtke Mono, Josip Joe Bašić iz MPG-a te Dorotea Effenberger iz Tahografa.

Vjekoslav Majetić osnivač je i vlasnik tvrtke DOK-ING koja proizvodi i razvija robotizirane sustave posebne namjene koji štite ljudske živote u obavljanju najopasnijih poslova, primarno u razminiranju, vatrogastvu i rudarstvu. Zadnjih nekoliko godina radi na razvoju novog postrojenja za zbrinjavanje otpada koji funkcionira na vrlo ekološki prihvatljiv način, a istovremeno je i ekonomski isplativ, s obzirom na produkte koje generira, a koji se mogu dalje koristiti.

Tijekom više od tri desetljeća rada DOK-ING je ostvario poslovnu suradnju s vladama i ministarstvima, nevladinim organizacijama i agencijama te također i s komercijalnim tvrtkama u cijelom svijetu.

"Teško je doći na vrh, a vjerujte još teže ostati. Zahvaljujem svima koji shvaćaju da smo dio svjetske scene, da nismo samo dio Hrvatske. Hvala onima koji dijele s nama mišljenje da moramo živjeti u ljepšem, sigurnijem i boljem svijetu", rekao je Majetić.

"Svi kandidati koji su ovdje su uspješni, dokazuju da mladi mogu ostati u Hrvatskoj, da mi svi možemo svojim radom doći do uspjeha i naći svoje mjesto. Dokazujemo da smo mi ipak zemlja koja je poželjna za živjeti i da se može u njoj zaraditi poštenim i dobrim radom", dodao je.

Kao i do sada, o osmom hrvatskom dobitniku nagrade EY Poduzetnik godine odlučivao je neovisni stručni žiri, koji je dobitnika odabrao prema globalnim kriterijima, koji se, uz financijske pokazatelje, temelje i na doprinosu stvaranja pozitivne poduzetničke kulture kroz osobni integritet i inovativnost te doprinosu društvu u cjelini.

Članovi žirija su prijašnji pobjednici izbora: Alan Sumina, Đuro Horvat, Marko Pipunić, Mate Rimac, Silvio Kutić, Hrvoje Josip Balen i Miljenko Borščak, uspješni hrvatski poduzetnici Nenad Bakić i Saša Cvetojević, a žirijem od prvog izdanja predsjeda predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

Program se održavao pod pokroviteljstvom AmChama, Hrvatske udruge poslodavaca, HAMAG-BICRO-a te pod pokroviteljstvom Ministarstva financija.

Izvor: www.tportal.hr

Podijeli
li
0