Za edukaciju radnika povukli 202.000 kuna

Za edukaciju radnika povukli 202.000 kuna
GDi Gisdata akademija

Tvrtka GDi poznata po inovativnim i nagrađivanim računalnim proizvodima i uslugama kontinutirano ulaže u vještine i znanja svojih zaposlenika, a za tu svrhu su uspješno povukli i novac EU. Njihov projekt GDi Gisdata – Razvoj ljudskih potencijala i povećanje konkurentnosti zaposlenika za rast i izvoz baziran na inovativnim proizvodima ukupno je vrijedio 213.690,00 kuna, od čega je iz europskog socijalnog fonda sufinancirano 202.900,00 kuna, odnosno oko 95 posto.

˝ Kontinuirano učenje i stjecanje tehnoloških i poslovnih znanja i vještina, koje nam omogućuju brzu prilagodbu trendovima u industriji, jedan su u nizu preduvjeta za uspjeh u tržišnoj utakmici. Upravo zato, predano radimo i ulažemo u nadogradnju i razvoj vlastitih kompetencija i podizanje efikasnosti u svim segmentima poslovanja. S obzirom na to da smo visoko-tehnološka tvrtka potrebne su nam specijalizirane edukacije koje često nisu raspoložive˝, pojasnila je voditeljica projekta Sandra Lovrić Lončarić. Projekt je bio fokusiran je na edukaciju i stjecanje kompetencija GDi zaposlenika te je dio šireg edukacijskog programa koji su utemeljili još 2010. godine pod nazivom GDi Academy.

Pod okriljem GDi Academy provode niz edukacija vezanih za razvoj upravljačkih i poslovnih vještina, poznavanja kfinancijskog poslovanja, specijalističkih tehnoloških edukacija, a nekoliko zaposlenika je završilo ili pohađa MBA. Kako tvrdi Lovrić Lončarić, ponuda tehnoloških edukacija od kvalitetnih certificiranih ustanova je vrlo mala, a i teško je uskalditii rasporede zaposlenika i edukacije.

˝Ovim projektom smo dobili mogućnost, da pored ostalih edukacija i konferencija koje redovito provodimo ili pohađamo, dodatno educiramo zaposlenike te im omogućimo stjecanje tehničkih certifikata te druge vrlo korisne edukacije. Tako je primjerice kolega zaposlen na poziciji Product Managera prisustvovao specijaliziranoj Product management edukaciji u Velikoj Britaniji˝, objašnjava Lovrić Lončarić.

Projekt su pripremali s konzultanticom te to savjetuju i ostalima koji ne mogu osigurati osobu koja će biti potpuno posvećena i educirana za programe dobivanja potpora. ˝Dobar konzultant ima pregled aktualnih mjera i natječaja te će prepoznati u koji program će se koji projekt najbolje uklopiti. Također važna je i dobra suradnja s voditeljem projekta u instituciji koja provodi program. Iako ponekad djeluje nepotrebno inzistiranje na proceduri, dokumentu, zarezu, takva su pravila, a zadaća voditelja projekta je da nam pomogne da u hodu izvedemo projekt na ispravan način kako bismo izbjegli potencijalne probleme kod revizije kojoj podliježu svi projekti, u konačnici mogući povrat davno utrošenih sredstava˝, kaže Lovrić Lončarić. 

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0